İncegazeteye abone olun, sektörel gelişmeleri kaçırmayın.
Gazete Abonelik FormuMalzemeler
Orta boylarda taze kalamar (300 - 400gr)
Ahtapot bacağı
Kalamar bacağı
Karides
Dil peyniri
Taze kaşar peyniri
Tane karabiber - Pul biber
Dağ kekiği - Biberiye - Tuz
Mantar
Domates
Yapılışı
Taze kalamarın öncelikle bacakları, iç ve dış derisini temizleyin. Kalamar bacaklarını iç harcınızda kullanmak içinayırın. Dana sonra önceden buharda pişirilmiş ahtapot kollarını, karides ve kalamar bacaklarını fındık tanesi boyutlarında doğradıktan sonra az miktarda zeytinyağında soteleyin ve harcı soğumaya bırakın. Harç soğuduktan sonra rendelenmiş dil peyniri, taze kaşar, dağ kekiği, biberiye, tuz, çekilmiş tane karabiber ile iyice karıştırın. Elde edilen karışımı kalamarların içine doldurun ve kalamarın açık ucunu pişme esnasında içindeki harcın dökülmemesi için kürdan saplayarak kapatın. İç harçile doldurulmuş kalamarınızı ızgarada pişirin. Bir güveç içinde domates, mantar, dağ kekiği, biberiye, pul biber karışımını az miktarda tereyağı ile soteleyin. Daha sonra ızgarada pişirdiğiniz kalamar dolmayı güveç içine alın. Kısa bir süre daha kalamar dolmanızı güveç içindeki malzeme ile birlikte pişirip, servis edin.