İncegazeteye abone olun, sektörel gelişmeleri kaçırmayın.
Gazete Abonelik FormuHer ne kadar balık denildiğinde akla ilk gelen şehir olmasa da, bir efsaneye göre her zaman en taze balığın bulunabileceği şehir Ankara. Şu sıralar balık restoranları oldukça popüler. Sıradanlıktan uzaklaşarak kendi lezzetini yaratan, müşterilerini farklı tatlar ile buluşturmak isteyen Ayvaz Ege’denin işletmecisi Gürkan Ayvaz’ın özel mutfağından Ege Soslu Uskumru ve Güveçte Kalamar Dolma tariflerini sizler için aldık.
Malzemeler
Uskumru
Zeytinyağı
Kornişon turşu
Sarımsak
Beyaz şarap sirkesi
Balzamik sirke
Dağ kekiği
Biberiye
Yapılışı
Uskumruyu içini temizledikten sonrakaynar suda haşlayın. Haşlanan uskumrunun tüm kılçıklarını, derisini ve siyah etli kısımlarını temizleyin. Temizlenen uskumruyu soğuması için bekletin. Sosu için öncelikle kornişon turşusunu blender ile iyice çektikten sonra sıkarak suyunu bir kaba süzün. Süzülen suya, çok ufak doğranmış sarımsak, az miktarda beyaz şarap sirkesi, dağ kekiği, biberiye ve zeytinyağı ekleyerek sosunuzu hazırlayın. Geniş cam bir kaba soğuttuğunuz uskumruları dizin. Hazırlanan sosu uskumruların üzerini kaplayacak şekilde dökün ve +4 derecedeki buzdolabında bir gün bekletin. Üzerine az miktarda balzamik sirke ekledikten sonra malzemeyi iyice karıştırıp servis edin.