İncegazeteye abone olun, sektörel gelişmeleri kaçırmayın.
Gazete Abonelik FormuCleveland Clinic ve Münih Üniversitesi işbirliğiyle iki yılda bir düzenlenen Epilepsi Kursu’nun bu seneki ayağı 06 - 08 Eylül 2007 tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.Grubumuzun ana sponsorlar arasında yer aldığı etkinlikte “Epilepsi ve epilepsi cerrahisi konusunda son gelişmeler, ilaca dirençli hastaların epilepsi cerrahisi öncesi değerlendirilmesi ve cerrahi olarak ele alınması” konuları dünyanın önde gelen uzmanları tarafından ele alınarak tartışıldı.
Katılımcı profili; yerli ve yabancı epilepsi uzmanları, nörolog ve nöroşirürji uzmanlarından oluşan organizasyonda Nihon Kohden firmasının PSG giriş kutusu, entegre dijital video ünitesi gibi donanımların yanı sıra haritalandırma, uyku analizi ve spike dedektör gibi yazılım özellikleri ile daha da geliştirilen çok çeşitli EEG modellerimizi sergiledik. Rutin EEG çalışmalarından daha ileri düzey çalışmalara kadar yüksek kalitede performans sağlayan sistemlerimiz uzmanların beğenisini kazandı.
Ülkemizde Epilepsi
Etkinlikte, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl tarafından bir basın toplantısı düzenlendi.
Bingöl, Türkiye’de son yıllarda epilepsi tedavisi konusunda ciddi çalışmalar yaptığını belirterek epilepsinin nörolojik rahatsızlıklar içerisinde en sık görülen 3’üncü hastalık olduğunu vurguladı.
Kursun amacının, Türkiye’nin, Avrupa ve dünya epilepsi platformunda bir yer edinebildiğini ve edinebileceğini göstermek olduğunu belirten Prof. Dr. Bingöl sözlerine şöyle devam etti: “Epilepsi hastalığı konusunda son yıllarda yeni ilaçlar geliştiriliyor ancak tüm bu gelişmelere karşın Türkiye’deki epilepsi hastalarının yaklaşık 3’te biri, ilaç tedavisine olumlu yanıt vermiyor. Türkiye’de ise 700 bin civarında epilepsi hastası bulunuyor. Nöbetlerin beyinde hangi bölgede çıktığını saptamak, epilepsi cerrahisinin başarıya ulaşmadaki en önemli faktörüdür. Eğer nokta tespiti doğru yapılıp cerrahi operasyonla bu bölge alınırsa, hasta ameliyat sonrasındaki yaşamında daha da rahatlıyor. Beyindeki nokta tespitinin yapılmasında EEG, MR gibi testler uyguluyoruz. Operasyonla alınan nokta yanlışsa risk daha da artabilir.”