İncegazeteye abone olun, sektörel gelişmeleri kaçırmayın.
Gazete Abonelik FormuSağlık Bakanlığı, Görüntülü ve İnteraktif Sağlık İletişim Ağı olarak adlandırılan ‘Teletıp’ projesi ile yeni bir çağ başlatıyor. İlgili kuruluşlar arasındaki bilgi alışverişine ve işbirliğine ivme kazandıracak bu proje ile sağlık sektörüne daha kaliteli hizmet verilmesi hedefleniyor.
Teletıp tekniklerinin uygulamaya geçirilmesiyle pek çok sağlık hizmeti, kırsal bölgelerde yaşayan insanların ayağına götürülecek. Teşhis ve tedavi amaçlı büyük şehirlere gitme zorunluluğu ortadan kaldırılarak hastaya verilen hizmet kalitesi en üst düzeye çıkarılacak.
Kurum ihtiyaçlarına değil hasta ihtiyaçlarına odaklanılan proje ile ülke genelinde hızlı ve kolay erişilebilir hizmet verilecek. Web hizmetlerinin yaygınlığı ve ucuzluğu sayesinde sağlık hizmetleri daha büyük kitlelere ulaştırılabilecek.
DICOM Standardını destekleyen Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi (PACS) kullanılarak uzaktaki bir hasta ile hekim arasındaki iletişim, elektronik ortam üzerine taşınacak. EKG, röntgen filmleri, kan değerleri, radyolojik ve patolojik görüntüler gibi klinik veriler, ilgili hekimlere ulaştırılarak tıbbi değerlendirilmesi yapılabilecek. Hekimler online veri tabanlarını tarayabilecek ve ihtiyaç duydukları bilgi ve belgelere ulaşabilecek.
Merkezde toplanan Teletıp talepleri seçilen bir hekim tarafından incelenecek ya da başka bir hekime yönlendirme yapılabilecek. Sonuçlar teletıp isteği yapan hekime elektronik ortamda gönderilecek.
Teleradyoloji, telepatoloji ve telekardiyoloji vs. olarak adlandırılan Teletıp yöntemleri 14 devlet hastanesinde uygulanmaya başlandı. Bu büyük projede yerini alan İncekara; GE Marka Definium 6000 dijital röntgen sistemleri, Olympus Marka BX51 Model araştırma mikroskopları ve Olympus Marka DP25 Model dijital kamera sistemleri ile teleradyoloji ve telepatoloji alanındaki sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltecek.
BX Serisi Patoloji Laboratuvarlarının Görüntü Kalitesini Artırıyor...
Olympus BX serisi araştırma mikroskopları ile patoloji laboratuvarlarına çözüm üreten İncekara, sunduğu netlik ve görüntü kalitesiyle beklentilerin de üzerinde performans sağlıyor. Sonsuza düzeltmeli UIS2 optik sistemi, kusursuz teknolojisi ve fonksiyonel özellikleri ile üstün görüntü avantajı sunuyor.
Olympus BX51 yüksek kalite araştırma mikroskopları, numunenin aydınlık alan, karanlık alan, floresan, faz kontrast ve differansiyel interferans kontrast (Nomarski DIC) ayarlarını etkili bir şekilde yapabiliyor.
Olympus’un en ileri optik sistemine sahip bu yeni seri, araştırma projelerindeki tüm taleplerin adresi olarak gösteriliyor. Yüksek teknolojik özellikleri ile benzersiz çözünürlüğü bir arada sunan Olympus BX Serisi, UIS2 optik sistemi ile kullanıcılarına çözümler geliştiriyor.
Floresan performansında dünyanın en yüksek standardı olarak gösterilen UIS2 optik sistemi, yaşam bilim araştırma programlarında ihtiyaç duyulan görüntü kalitesi ve netliği de beraberinde getiriyor.Yükseltilen S/N oranı, yüksek optik transmisyonu ve UIS2 optik sistemi, yeni genişletilen UV ve IR arasındaki dalga boylarında mükemmel performans sağlıyor.
Yüksek S/N Oranı Zayıf Floresan Emisyonlarda Netlik Sağlıyor...
Floresan çalışmalarda yüksek S/N oranı ile alınan sinyal ile görüntü üzerinde oluşabilecek parazitlenme önlenmiş oluyor
Araştırmalar için Mükemmel Floresan Performans Sunuyor...
Floresan gözlemlerinde ideal yüksek-kontrastlı görüntü sağlayarak özellikle hücre bozulma ve solma düzeyini minimuma düşürüyor.
Yeni Floresan Filtre Birimleri Performansı Artırıyor...
Yeni floresan filtre birimleri emisyon filtre özelliği ve en uygun eksitasyon düzenlemesi ile kaplama teknoloji uygulamalarında yüksek S/N oranı sağlıyor. Dünyadaki en yüksek numerik açıklığa sahip yeni geliştirilen PLAN APO objektifler ile floresan görüntülemede en ileri teknolojiyi sunuyor.
İleri Optik Sistemleri Yüksek-Kalite Dijital Görüntü Sağlıyor...
Günışığı aydınlatmasından elde edilen görüntü ile optimum düzeyde renk ısı dağılımı elde ediliyor ve elde edilen renk bilgisi özellikle CCD kameralarda görüntü kalitesini artırıyor.
DP25 Model Kamera Sistemi Kullanıcısına Gözlem Avantajı Sunuyor...
Olympus, kullanımı kolay DP25 modeli ile mükemmel renkli görüntü kalitesi sunuyor. 5 megapiksel dijital renkli kamera sistemi ile 2560x1920 piksel çözünürlükte ve kareleme (fps) hızında görüntülemeye olanak sağlıyor.
Aydınlık-alan floresan çalışmaları içeren bilimsel uygulamalara, geniş aralık seçeneği sunan DP25 modeli, ideal kareleme ve fokuslama özelliği ile ön plana çıkıyor. Görüntü kalitesi, hızlı-canlı görüntü izlemesi ve kullanım kolaylığı ile yüksek çözünürlüklü ayrıntılara ihtiyaç duyulduğunda fark yaratıyor.
Definium 6000 Serisi, Teleradyoloji Yöntemi ile Tüm Türkiye’ye Ulaşıyor...
Teşhise yönelik ilk görüntüleme sistemini sağlık sektörüne kazandıran GE Healthcare, mükemmel görüntü kalitesi ile teletıp yönteminde de güvenilir çözümler sunmayı sürdürüyor.
Görüntü kalitesi ve görüntü üzerinde geniş manipülasyon olanakları, dozu verimli kullanma, yüksek DQE değeri ve kolay kullanımı, Definium ailesini üstün kılan özelliklerinden sadece birkaçı olarak gösteriliyor.
Tek dijital dedektörlü Definium 6000 sistemleri, açılandırılabilir duvar statifi, çok yönlü hareket kabiliyeti olan mobil hasta masası ve tavan statifinden oluşuyor.
Hastanın ayakta ve yatarak kolay görüntü alınabilmesi için kaset ünitesi bulunmayan ve pratik kullanımı olan bu sistemde, görüntü flat panel dedektör ile alınıp işleneceği bilgisayar ünitesine; işlenmiş görüntü ise değerlendirme için iş istasyonu ekranına gönderiliyor. Bu görüntüler optik/manyetik ortamlarda yedeklenebiliyor ve lazer kamera aracılığı ile film çıktısı olarak alınabiliyor. Sistemde opsiyonel olarak tercih edilen Tissue Equalization ve Dual Energy özellikleri, görüntülemede ileri düzey uygulamalara olanak tanıyor.
Definium Serisi, dijital dedektör sayesinde yüksek DQE ve düşük gürültü değerleri ile mükemmel görüntü kalitesi sağlıyor. Tek parça, flat panel tasarımı ile dijital dedektörü 41 x 41 cm aktif görüntü alanı ve 2K x 2K matriks özellikleri taşıyor. Sezyum İyodidli Amorf silikon flat panel ile sinyal yakalama mükemmel düzeyde sağlanabiliyor.
Geniş dinamik aralıklı dedektör ve GE Tissue Equalization algoritması sayesinde tek görüntülemede hem düşük yoğunluktaki hem de yüksek yoğunluktaki dokuların teşhisi yapılabiliyor.
Göğüs patolojisi, göğüs kafesinden dolayı sık sık engellenmektedir. GE Definium 6000 dijital radyografi sistemi ile Dual Energy görüntüleme bu problemi ortadan kaldırarak, radyologlar için kemik dokusundaki kalsifikasyonu ya da kemik dokusunun altında kalan yumuşak doku üzerindeki lezyonu kolaylıkla görüntüleme imkanı sunar. Otomatik olarak 200 milisaniye aralıkla bir düşük bir de yüksek enerjili iki adet PA çekimi yapılır, özel bir algoritma ile de standart PA görüntüsüyle birlikte bir adet kemik dokusu görüntüsü, bir adet de yumuşak doku görüntüsü alınır. Kemik dokusu ve yumuşak dokunun ayrı ayrı incelenebilmesini sağlayan sistemde böylece patolojik çalışmalar için daha detaylı bilgi sağlanır.
Definium 6000’in X-ışın tüpü tavana monteli olup, tüp ve dedektör hareketleri senkronize olabiliyor. Çift kablolu emniyet düzeneğine sahip tavan statifi 150 cm düşey hareket edebiliyor. Statif üzerindeki dokunmatik panel ve ekran sayesinde şutlama parametreleri kolayca set ve kontrol edilebiliyor. 18 inçlik TFT monitör kullanıcı dostu arabirime sahip konsolu ile tüm sistemin kontrolü yapılabiliyor ve görüntü üzerindeki işlemler kısa sürede gerçekleştirilebiliyor.
Yüksek frekanslı jeneratör 65 kW veya 80 kW güç seçeneklerine sahip olup yüksek ısı atımlı X-ışın tüpüyle uzun süreli kullanım ihtiyacını karşılıyor. Bünyesindeki en yeni teknolojik özellikler sayesinde final görüntü 7 saniyenin altında alınabiliyor. Çok kısa bir sürede sistem açıldıktan sonra çekimler yapılabiliyor, organ programları sayesinde çekim için en uygun teknik otomatik olarak seçilebiliyor.
Dedektörün yapısı tek parça olduğundan parçalı dedektörlerin birleşme yerlerindeki görüntü kayıpları sorunları ile karşılaşılmamaktadır. Görüntü kalitesini doğrudan etkileyen %65 DQE değerine sahip Sezyum İyodidli Amorf silikon flat panel sayesinde düşük dozda mükemmel görüntüleme sağlanmaktadır.
Duvar statifinde, dedektörün orta noktasından yere olan minimum uzaklık 30 cm’ye kadar inebilmektedir.
Mobil masa ile dedektörlü duvar statifi birbiriyle uyumlu çalışmakta, dedektör yere paralel konumdayken masanın dedektör üzerine konumlandırılmasıyla hastanın yatarak çekimlerine olanak sağlanmaktadır.
Sistem IHE ve DICOM 3.0 uyumuyla bağlantı gereksinimlerini karşılamakta, ihtiyaca göre arşivleme seçenekleri sunulabilmektedir.